Koprová omáčka

26. srpna 2015 v 23:09 | moje maličkost |  Vaření
Suroviny
1lžícemásla
2lžícehladké mouky
3/4lvývaru (masového)
2dlmléka
2-2,5dlsmetany
1svazekčerstvého kopru
dlechutisůl
dlechutícukr
dlechutiocet




Opraný kopr nakrájíme na jemno. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jížku.
Zalijeme vývarem nebo vodou, přídáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem.
Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo.
Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový
knedlík.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama