Švestkovo-pomerančový bulgur

23. srpna 2015 v 20:00 | moje maličkost |  Zatím nevyzkoušené recepty
Tento recept jsem zatím nevyzkoušela.
Když jsem kupovala bio potraviny, byl na jednom z letáčků v prodejně.
A jelikož ty papírky pořád někde ztrácím, tak jsem si ho sem zapsala, abych ho mohla někdy vyzkoušet.

Švestkovo-pomerančový bulgur


Suroviny
200gbulguru
20gsušených švestek
40gmandlí
4lžičkykokosového tuku
4.nastrouhaná jablka
1lžičkaskořice
400mlrýžovo-kokosového nápoj Provamel
4lžičkymedu nebo rýžového sirupu
..pomerančová šťáva
.špetkamořské soli

Pokrájíme sušené švestky a nasekané mandle (předem namočené a potom oloupané) lehce orestujeme na kokosovém tuku.
Přisypte bulgur, přidejte špetku soli, med nebo sirup, zalijte rýžovao-kokosovým nápojem a vařte asi 10 minut.
Přidejte skořici a pomerančovou šťávu dle chuti a vařte ještě pár minut. Nakonec přidejte nastrouhané jablko a nechte pod pokličkou dojít.

Může se servírovat teplé i studené
Hodí se jako dezert i jako snídaňová kaše

Budu si mimo jiné muset koupit

Příprava cca 45 minut

2-4 porce
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama