Lívance

28. září 2015 v 16:22 | moje maličkost |  Vaření













Suroviny
500gkefíru
1ksvejce
200ghladké mouky
1/2sáčkuprášku do pečiva

Do nádoby nalijeme kefír a přidáme vejce. Elektrickým ručním mixérem promícháme.
Do mouky rozmícháme kypřící prášek.
Mouku přidáváme postupně. Cca tak po 3 polévkových lžících mouky vždy promícháme mixérem. Kdo má rád skořici, může přidat tak 1/2 čajové lžičky skořice.

Na hodně rozpálené pánvičce, s velmi malým obsahem tuku smažíme z obou stran.


Já pak nejraději potřu trochou marmelády a kopečkem pribináčku.
Další varianta - obalit ve skořicovém cukru.
Možno obalit ve skořicovém cukru a pak ještě přidat pribináčka.

Do těsta také občas přidám trochu nastrouhaného jablka.

Na veganský způsob jsem je ještě nezkoušela. Teprve se na to chystám. V každém případě bych vejce nahradila banánem. Hladkou mouku nahradím špaldovou. Kefír rostlinného původu jsem zatím neobjevila. Fakt je, že jsem se po něm zas až tak nepídila. Možná to nejprve zkusím z nějakého rostliného mléka. Až vyzkouším, určitě sem tuto variantu přidám. Usmívající se













Tenhle recept mám od maminky mého manžela. Připrava těsta je velmi rychlá.




Kefir, který používán na lívance
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama