Hummus

11. října 2015 v 22:57 | moje maličkost, resp. autor receptu je moje maminka |  Veganské vaření
K tvorbě hummusu jsem se zatím nedostala. Ale uvádím zde základní recept, podle kterého hummus dělá moje maminka mému synovi. Vnoučka rozmazluje i různými variantami (zeleninový hummus, pikantní, apod.) Ale k získání rozpisu na tyto varianty zatím nedošlo. Tak zatím jen klasika:

1/4kgcizrny
2lžícehořčice
2lžícerostlinného pomazánkového másla
1lžíceolivového oleje
1špetkasoli
1špetkamletého pepře
1lžíceláku z okurek
1stroužekčesneku

Cizrnu den předem namočíme.
Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit.
Vařenou cizrnu necháme vychladnout a pak ji umeleme na masovém mlýnku.
K umleté cizrně přidáme hořčici, máslo a olej a zředíme trochou láku (lák můžeme nahradit lžící vody).
Nakonec osolíme, opepříme a přidáme rozetřený česnek.

Namazat můžeme např. na racio chlebíčky a ozdobíme třeba rajčetem či jinou zeleninou, kterou máme rádi a ladí naší chuti.

A teď takovou perličku.
Někteří výrobci jsou kouzelníci. Vykouzlí i nemožné. Vyrobí vám hummus, který se pravděpodně nikdy nezkazí - viz datum spotřeby na obrázku.
Nutno podotknout, že syn neměl odvahu to vyzkoušet a zkonzumoval ho ještě před koncem letošního února.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama