Veganský banánový pudink

10. října 2015 v 21:51 | moje maličkost |  Veganské vaření
Pro přípravu pudinku na Fazolový dort s banánovým pudinkem jsem použila mléko sojové a sušené mandlové mléko.

Suroviny
500mlrostlinného mléka
3polévkové lžícetřtinovéh cukru
2polévkové lžícesušeného rostlinného mléka
1rozmačkanýbanán
50gškrobu


Postup je skoro stejný jako u přípravy klasického pudinku z kravského mléka a pudinkového prášku.

Do kastrůlku dáme hřát cca 1/4 litru rostlinného mléka.
Mezitím v hrníčku do zbylého 1/4 litru mléka přidáme třtinový cukr, sušené rostlinné mléko a škrob. Dobře promícháme (kvrdlačkou, mixérem nebo jiným způsobem). Pak přidáme rozmačkaný banán a promícháme kvrdlačkou.

Když je mléko v kastrůlku teplé, přilijeme do něj směs z hrnečku.

Za střídavého míchání (aby se netvořily cucky a pudink se nepřipaloval ke dnu) přivedeme k jemnému varu. Když má pudink požadovanou hustotu, nalijeme do připravených misek (nebo na dort, buchtu nebo prostě tam, kde ho chceme mít Smějící se a necháme vychladnout.

Proměny:
1) Místo banánu použijeme jiné ovoce. Dle zvoleného ovoce dáme více, či méně, cukru
2) Místo banánu použijeme 2-3 lžíce kokosu, kakaa, mletých či nasekaných oříšků, strouhané čokolády ....
3) Můžeme třeba přidat rozinky
4) Do misek dáme nejprve ovoce nebo jeho kousky a to pak zalijeme pudinkem

Při proměnách se zcela jednoduše necháme inspirovat vlastní chutí, intuicí či prostě jen surovinymi, které máme zrovna k dispozici.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 *blueberry *blueberry | Web | 10. října 2015 v 22:09 | Reagovat

Toto je super :D
kamarátka je vegánka a vždy keĎ sme u nás mám dilemu čo budeme jesť :D.. tak mám teraz aspoň nejakú inšpiríciu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama