"Veganský jablečník" aneb hrníčková buchta s jablky

11. listopadu 2015 v 22:52 | moje maličkost |  Sladké vegan-pečení
Tak tu mám další vyzkoušenou mňamku.

1 hrnek kukučičné mouky
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 skořicový cukr
1/2 hrnku rýžového mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
520 g na plátky nastrouhaných jablek
hrst rozinek

Suché přísady smíchat. Přidat smíchané tekuté přísady. Zamíchat. Přidat strouhaná jablka. Vznikne poměrně řídké těsto, které nalejeme do pečící nádoby a pečeme cca při 170-180°C.

Použila jsem hrnek 1/4 litrový. Jablka na plátky jsem měla z minulého roku zavařená v 1/2 litrové zavařovací sklenici.

Když byla buchta cca 20 minut z trouby venku, vrátil se domů můj syn. Mlsně vplul do kuchyně se slovy: "Hmmm, tady to krásně voní" a pustil se do ještě teplé buchty. Do hodiny zbyla z buchty jen půlka, kterou jsme milostivě nechali vychladnout. Samozřejmě jsme v tom ochutnávání nenechali syna samotného :D
Jen tak tak jsem stihla buchtu vyfotit.

Ještě sem přidám pár fotek. Ale nejdříve je musím "přepravit" z mobilu do PC a teď na to zrovna nemám čas. Místo abych si hlídala kastroly na plotně, tak tu smolím tyto řádky a právě mi jeden z hrnců vykypěl.
A i při pečení buchty jsem nedávala tak úplně pozor a buchta dostala trochu tmavší barvu, než bych si představovala. Ale byla moc "MŇAM"

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 WaclawX WaclawX | E-mail | Web | 29. dubna 2017 v 17:05 | Reagovat

Velmi pěkný blog, těším se na nová pracovní místa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama