Linecké - slepované na veganský způsob

29. prosince 2015 v 22:52 | moje maličkost |  Vánoční cukroví - veganské

Opět jsem si recept na klasické linecké cukroví, který jsem až do teď dělala každé svátky, snažila upravit, aby vyhovoval veganskému jazýčku mého syna.

220 g hladké mouky
200 g pohankové mouky
280 g rostliného ztuženého tuku
140 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
trochu citrónové kůry (nebo vanilky)
4 PL rostlinného mléka (já použila mandlové)

Utřeme tuk s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru a promícháme.
Nakonec přidáme mouku a mléko.
Prohněteme a necháme v lednici uležet.

Z těsta vždy okdrojíme takovou část těsta, kterou jsme schopni vyválet. Zbytek necháme prozatím v lednici.
Vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Předndáme je na plech.

Pečeme v předehřáté troubě při 170°C přibližně 8 minut (dle velikosti vykrojených tvarů).
Z plechu sundaváme dle upečení jednotlivých kousků. Necháme vychladnout na rovné podložce.

Po vychladnutí potíráme marmeládou, kterou spojíme vždy dva kusy k sobě.
Nakonec můžeme ozdobit veganskou čokoládou na vaření, kterou rozehřejeme ve vodní lázni.
Fantazii se meze nekladou :)

Po ztuhnutí čokoládové polevy naskládáme na sebe do krabice a uchováváme v chladu.

Pokud v dobré víře, že na balkóně bude v zimním období chladno, dáme cukroví na balkón a matka příroda nás překvapí zcela jiným počasím, jako letošní svátky - může se stát, že se nám díky sluncem rozehřáté čkolokádě, cukroví trochu více slepí (tedy v případě, že si včas nevzpomeneme, že je třeba najít jiné chladné místo).

A tak místo čtyř slepovaných prasátek máme např. jedno velké tlusté prasátko:





A nakonec pro inspiraci ještě čokoláda, kterou jsem použila na zdobení tohoto cukroví.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama